Turen over Besseggen mellom Memurubu og Gjendesheim er en av Norges mest populære fjellturer. Fra Besseggen er det fantastisk utsikt over det grønnfargede Gjende og det blåfargede Bessvatnet.

Den spektakulære grønnfargen er et resultat av brevann fra isbreene i området, og på turen over fjellet får du god anledning til å se begge vannene og bli bergtatt av den fantastiske utsikten. Kanskje møter dere også på reinsdyr?

Besseggen er også kalt Besseggi, og selve Besseggen er ryggen mellom det som kalles «bandet» og «Veslfjellet». Turen er en av Norges aller mest populære fjellturer og gås hvert år av rundt 45 000 turgåere.

Turen kan gås fra Memurubu til Gjendesheim og motsatt. Det mest vanlige er nok denne veien, men det sies ofte at den motsatte ruten (fra Gjendesheim til Memurubu) er for de tøffe. Uansett hvilken vei du går, så får du en fantastisk utsikt.

Besseggen er en trasé som de fleste velger å gå sakte – både fordi det er bratt og fordi du har mye å hvile øynene på. Turen kan i prinsippet gås hele året, men de aller fleste gjør det på sommeren. Er det en normal snørik vinter, er det snøfritt på Besseggen fra midten av juni til begynnelsen av oktober.

Har du erfaring med toppturer på ski, så har det de siste årene blitt stadig mer populært å gå Besseggen som en del av Høgruta.

 
Memurubu_lr_27.jpg

 

Hvis du vil ha en lettere tur, eller hvis været ikke er godt, er det veldig fint å gå langs Gjende fra Gjendesheim til Memurubu.

 

Opplev litt mer