Om oss

omoss.png

Memurubu ligger vakkert og beskyttet til ved utløpet av elva Muru, midt på Gjende, og har i århundre vært et yndet utfartsted for både dyr og folk. De gamle setertuftene huser i dag en moderne fjellhytte med god komfort, lokal mat og fornybar strøm fra eget vannkraftverk.

Kontakt oss på telefon 460 16 100 eller post@memurubu.no eller bestill overnatting.

 
 
Hytta er utvidet og modernisert igjennom mange år og fremstår i dag som en av Jotunheimens mest moderne hytter.

Hytta er utvidet og modernisert igjennom mange år og fremstår i dag som en av Jotunheimens mest moderne hytter.

 
Memurubu_hr_11.jpg

Vi er start/sluttpunkt for turen over Besseggen, men også mange andre turer i Jotunheimen starter eller går innom oss. 

 
Memurubu_hr_12.jpg
 
 
 
 

Vertskapet

 
 
 
Memurubu_lr_32.jpg

Familien Sveine har vært vertskap på Memurubu siden 1884, først tok de imot gjester på setra og i 1872 bygget Den Norske turistforening en av sine første hytter her som Sveine så var vertskap på.

I dag er det Kjetil Sveine som er vertskap og neste generasjon, Nina og Espen jobber på hytta i skolens ferie og helger. Dem kan du møte i resepsjonen og som vertskap ved måltidene. Hunden Murus bor på hytta hele sommeren og hans favoritt er? Jepp, Gjendekjeks …

Men selv om det er samme familie som driver hytta er det ellers lite som minner om de tidlige seterbyggene, men du kan faktisk se et av dem på vei opp til hytta. Det gamle steinfjøset er i dag restaurert og brukes som samlingssted ved spesielle anledninger.

 
Memurubu_hr_06.jpg

Memurubu sin eldste bygning, det gamle steinfjøset passeres på vei fra kaia og opp til hytta.

 
Memurubu_lr_31.jpg

Det er ofte hektisk når mange gjester skal få seng og mat, da er det godt for kokken Gunnar å kunne koble av med en av Espen sine vitser. 

 
Memurubu_lr_30.jpg

Nina er blitt en racer på vaffelsteking. I løpet av en travel sommerdag selges det over 200 plater.

 
Memurubu_lr_29.jpg

Finn er en av de fast ansatte og gjør alt fra å tenne lysene på frokostbordet, til å presentere middagene, varetransport og ikke minst slå av en prat og fortelle gode historier for gjestene.

 
 
 
 

Slik kommer du hit

 
 
 
Memurubu_hr_05.jpg

Med båt eller til fots, nærmeste parkering er Gjendeosen/Gjendesheim. Så hos oss er det bilfritt, minus en traktor til å frakte varer. Kan det bli bedre?

Mange velger å ta Gjendebåten inn til oss, men du kan også gå. Enten fra Gjendeosen/Gjendesheim, eller via fjellet fra for eksempel Gjendebu eller Glitterheim. Vi er en fin avslutning eller start på mange av Jotunheimens fotturer. Gjendebåten går mange ganger om dagen, du finner rutetider og billettbestilling på www.gjende.no.

Kommer du med bil er det stor parkeringsplass på Gjendeosen/Gjendesheim der bilen står trygt mens du vandrer i fjellet. Velkommen!