Vanlige spørsmål

Kan jeg ha med hund? . . .

Hunder har normalt ikke adgang til soverom, oppholdsrom eller spiserom. Det er noen rom som er beregnet på hund, men da må dette avtales på forhånd. Pris for å ta med hund på rommet er kr. 150 per hund per natt.

Er det åpent? . . .

Mye av året. Men siden vi ikke har bilvei frem, er vi avhengig av enten trygg is eller helt åpent vann på Gjende. Klikk her for å se åpningstidene våre. Vi holder deg også oppdatert på Facebook-siden vår.

Er det plass? . . .

Det korte svaret er JA! Som tradisjonen er på Norske fjellhytter, er det alltid mulig å finne en ekstra plass. Det samme gjelder for oss. Har du gått tur hele dagen, skal du slippe å møte stengte dører og skilt med «Beklager, fullt». Ønsker du å sikre deg de beste plassene, kan du reservere plass på forhånd.

Hva koster det? . . .

Vi er en privat turisthytte, men holder omtrent samme priser som hyttene til den Norske turistforening. Du finner prisene våre her.

Hvordan er været? . . .

Alltid perfekt, finnes ikke dårlig vær … Hvis du faktisk vil vite det, kan du ta en titt på Memurubu på yr.no. Men husk, dette er bare et varsel. Vår beliggenhet midt i fjellet ved et stort vann, gjør at været skifter ofte. Du bør egentlig være forberedt på å kunne oppleve alle årstider i løpet av en dag.

Når går båten? . . .

Mange ganger i løpet av dagen. Du finner rutetidene på www.gjende.no. Husk at du må bestille billett på forhånd.

Hvor kan jeg parkere? . . .

For informasjon angående parkering se www.besseggen1743.no

Hva slags mat har dere? . . .

Hjemmelaget, velsmakende og med rause porsjoner. Har du vært på tur hele dagen, skal du slippe å gå sulten til sengs. Mye av maten er laget av vilt og fisk fra fjellet. En del kjøper vi fra lokale produsenter i Gudbrandsdalen, og resten er standard norsk mat. Hvis du har allergier, er vegetarianer eller har andre behov, tilpasser vi naturligvis maten etter dine ønsker. Med båt som eneste fraktmåte for varer, kan det noen ganger gå tom for enkelte råvarer, men vi forsøker så godt vi kan å unngå det og håper du nyter utsikten istedenfor å savne en spesiell råvare.

Når serverer dere middag? . . .

Når vi har mange gjester, har vi en bordsetting klokken 18.00 og en klokken 20.00. Når vi ikke har fullt så mange gjester, har vi en bordsetting klokken 19.00.

Kan jeg få lunsj? . . .

Klart det! Vi har kafé som serverer vafler, varme og kalde drikker, supper og småretter.

Har dere dusj? . . .

Alle som bor på hytta, kan benytte dusj. De nyeste rommene har eget bad og toalett, mens det i den eldste delen er flere rom som deler.

Har dere sengetøy? . . .

Vi anbefaler at du tar med deg sengetøy eller lakenpose. Du kan forhåndsbestille oppredd seng, og vi har også lakenposer du kan leie når du kommer.

Hva må jeg ha med meg på tur? . . .

Været i fjellet er svært skiftende, og selv om værvarslene begynner å bli gode, så bør du ruste deg for at været kan bli motsatt av varslet. Den norske turistforening har laget en pakkeliste for sommer og en pakkeliste for vinter som vi anbefaler at du følger.

Jeg har glemt lue ... . . .

Det bør du ha, og siden du ikke er den eneste som glemmer det, har vi en minisportsbutikk som selger luer, votter, T-skjorter og annet som det er fort gjort å glemme, men viktig å ha med på tur. Butikken finner du ved siden av resepsjonen.

Hvor lang tid tar turen over Besseggen? . . .

Kommer veldig an på vær, føre og din egen form. Ifølge kartet tar turen 7 timer, men ikke stress underveis – ta deg tid til å nyte turen. Gjendebåten går mange ganger om dagen, og hvis du ikke rekker den, kan du gjerne bo hos oss.

Kan jeg kjøpe proviant hos dere? . . .

Vi har en liten kiosk som selger kjeks, sjokolade og lignende, men vi selger dessverre ikke dagligvarer.

Hvor langt er det fra brygga til Memurubu? . . .

Det er 300 meter langs grusvei.